Frans Boers

Frans Henri Boers werd op 29 mei 1904 geboren in Amsterdam en is in Frankrijk (waarschijnlijk Parijs) overleden in 1988.

Broer van Willy Boers (1905-1978).

Frans Boers was leerling van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de Academie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en van de Rijksnormaalschool in Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie aan diverse Vrije Academies in Parijs.

Hij schilderde, tekende, aquarelleerde, lithografeerde en maakte hout- en linoleumsneden. Hij ontwikkelde een surrealistische stijl.

Boers is tot 1924 werkzaam geweest in Den Haag, daarna in Amsterdam en vanaf 1927 in Parijs. In 1947 werd hij lid van de groep Vrij Beelden. Hij was correspondent van de Kroniek van Kunst en Kultuur en verzorgde de rubriek Kunst in Parijs. Tevens organiseerde hij vele tentoonstellingen in Frankrijk en Nederland van in Parijs wonende Nederlandse schilders.

Zijn werk bevindt zich in collecties in Tel Aviv, Parijs en de Rijkscollecties in Frankrijk, Nederland en België.

Litteratuur o.m.

Anthony Bosman, Frans Boers – Willy Boers, De Vrije Bladen 19, Amsterdam 1948


Strand met parasol
Strand met parasol
Olieverf op doek, 33 x 43 cm
Gemerkt: r.o. en gedat. 1932

Deze pagina is bedoeld voor browsers die geen javascript ondersteunen. Indien uw browser javascript ondersteunt kunt u onze collectie ook bekijken m.b.v. de volgende pagina