Maarten van Dreven

Maarten Antonie van Dreven is in Sneek geboren in 1941 en overleden in Den Haag in 2001.

Maarten van Dreven is opgeleid als modeontwerper. Dit vak heeft hij van 1967 tot 1972 uitgeoefend. Vanaf 1972 werte hij als zelfstandig kunstenaar. Op de Hogeschool der Kunsten, waar hij als docent werkte, ontmoette hij zijn levenspartner Jurjen de Haan (1936).

John Sillevis zegt over het werk van Van Dreven "In latere jaren werd Maarten van Dreven een schilder van fotorealistische doeken, met zo en dan verwijzingen naar popart en pattern painting. Hij maakte tekeningen op groot formaat van sportmaskers en voorwerpen van body protection voor sportlieden - gedetailleerd en met groot gevoel voor optisch illusie."

Een belangrijke periode is het werken van acryl op bedrukte textiel. Tropisch vissen met eenzelfde patroon als de erbij gezochte stof werden op een geraffineerde wijze op het doek geschilderd, waarbij de patronen in elkaar over lijken te gaan.

Prijs:

Van Ommeren de Voogtprijs in 1987


Cromileptes altvelis (Panter vis)
Cromileptes altvelis (Panter vis)
Acryl op bedrukte stof, 60 x 75 cm
Gemerkt: verso en gedateerd '99

Deze pagina is bedoeld voor browsers die geen javascript ondersteunen. Indien uw browser javascript ondersteunt kunt u onze collectie ook bekijken m.b.v. de volgende pagina