Herman Bieling

Hermann Friederich Bieling werd op 21 juni 1887 in Rotterdam (Hillegersberg) geboren en is 5 december 1964 in Rhoon overleden.

Bieling volgde de avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en werkte er een aantal jaar als decorateur van de Grote Schouwburg. Hij schilderde, tekende, aquarelleerde, etste, lithografeerde, maakte houtsneden en beeldhouwde. De kunstenaar werkte in Hillegersberg, Bennekom, Renkum, Zandvoort, Parijs, Bretagne, Mallorca, Corsica (Ajaccio), Marokko (Marakesh), Finland, de Verenigde Staten en vanaf 1938 in Rhoon. In 1917 richtte hij met andere Rotterdamse kunstenaars de groep De Branding op. Tevens was hij actief lid van de Haagse Kunstkring.

Zijn werk bevindt zich o.m. in Museum Boymans van Beuningen te Rotterdam, het Gemeentemuseum Den Haag, het Stedelijk Museum Schiedam, het Centraal Museum Utrecht en in het Museum voor Religieuze Kunst in Utrecht.

Litteratuur o.m.

Els Brinkman, De Branding 1917-1926, Rotterdam 1991

Ed Wingen, Herman Bieling 1887-1964, schilderijen, beelden, grafiek, Albrandswaard 2003


Theehuis Freriks te Hillegersberg in de winter
Theehuis Freriks te Hillegersberg in de winter
Olieverf op doek, 45 x 60 cm
Gemerkt: l.o. en gedateerd '37
Toevoeging: Het theehuisje te Hillegersberg in de zomer is afgebeeld in het boek ''Herman Bieling van avantgardist tot realist'' door Ed Wingen, 2003

Deze pagina is bedoeld voor browsers die geen javascript ondersteunen. Indien uw browser javascript ondersteunt kunt u onze collectie ook bekijken m.b.v. de volgende pagina